Waarom een inox zwembad bouwen bij Gydion?

U bent hier

inox zwembadInox Zwembaden Gydion heeft ongeveer 20 jaar ervaring met inoxconstructie, onder meer voor het bouwen van inox zwembaden. Ongeveer 15 jaar geleden is Zwembaden Gydion begonnen met de ontwikkeling van inox zwembaden. Wij waren de eerste Belgische zwembadbouwer die dit concept kon aanbieden.Ondertussen hebben wij reeds een tweehonderd zwembaden ervaring.

Wij hebben dus zeer veel kennis van het product inox. Wij werken uitsluitend op maat, in ons eigen atelier en met onze eigen machines.

Hierbij een overzicht van de vele voordelen van inox zwembaden

 • Omdat wij de volledige productie in eigen atelier uitvoeren, kunnen wij u een ongeëvenaarde kwaliteit garanderen.
 • De kleur van het water van een inox zwembad is prachtig, zoals u kan zien in onze fotogalerij.
 • Inox is een zeer duurzaam en milieuvriendelijk product.
 • U kan de watertemperatuur onbeperkt laten oplopen zonder dat u beschadiging van uw zwembad riskeert.
 • De constructie van onze zwembaden (afgeronde zijkanten van de bodem) maakt ze zeer onderhoudsvriendelijk.
 • Omdat wij de kuip ter plaatse in elkaar lassen, is er geen risico op beschadiging bij transport of plaatsing, en hebben wij geen brede doorgang nodig. Bovendien kan u zo onmiddellijk vaststellen dat uw zwembad door een vakman wordt gemaakt. In tegenstelling tot wat onze concurrenten met monoblok zwembaden soms beweren, verhoogt dit geenszins het risico op roest aan de lassen.
 • Onze polycarbonaat solar anti-algen rolluiken zorgen niet alleen voor de veiligheid, maar warmen ook het water op en behouden de watertemperatuur.
 • De kuip is zeer goed geïsoleerd, waardoor de verwarmingskosten beperkt blijven.
 • Onze zwembaden zijn standaard voorzien met hoogwaterlijnskimmers.
 • Wij werken uitsluitend met inox 316 L met gladde finish (2B) . Hierdoor krijgen algen geen kans om zich vast te zetten op de kuip.

  Enkele voordelen, corrosietechnisch gezien, tussen een 2B oppervlak en een geslepen oppervlak :
  - een 2B plaat bevat de originele dikke passivatielaag die door de staalfabriek chemisch werd aangebracht.  Dit biedt meer bescherming dan het dunne passivatielaagje dat zich met  
    behulp van zuurstof uit de lucht heeft gevormd na het slijpen.
  - een geslepen plaat heeft een groter ruwheidsprofiel met een groter hechtingsvermogen voor vuildeeltjes die lokale corrosieprocessen kunnen initiëren.
  - ten gevolge van thermische spanningen, naar aanleiding van 'het slijpen', kunnen er microscopische oppervlakte scheurtjes ontstaan die lokale corrosieprocessen kunnen initiëren. 
    

Aarzel niet ons te contacteren bij eventuele vragen. Wij maken graag een volledig vrijblijvende offerte voor u.